h

Nieuws uit 2015

30 november 2015

Niemandsverdriet de klos van aanbesteding

De aanbesteding voor Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (WMO klanten) is niet aan Niemandsverdriet gegund. Dat betekent dat het Spijkenisser bedrijf een belangrijke bron van werk en inkomen kwijtraakt. 

Lees verder
21 november 2015

SP Nissewaard stemt weer tegen begroting!

De SP stemde in de Gemeenteraad van Nissewaard tegen de begroting van het College. Samen overigens met de PvdA. De reden voor het tegenstemmen is dat wij een aantal zaken die wij erg belangrijk vinden, niet in de begroting terug zien.

Lees verder
27 september 2015

SP gaat op zaterdag 3 oktober voor de Zorg de markt op.

Foto: SP
Afgelopen mei deed SP Nissewaard mee aan het verzamelen van handtekeningen voor de FNV-actie Red de Zorg. Tijdens het verzamelen van handtekeningen bleek dat de mensen van Nissewaard het gedoe rond de zorg helemaal zat zijn. Daarnaast waren wij niet gerust op de kwaliteit van de zorg. De wethouder kon geen uitleg geven voor het resultaat van het klanttevredenheidsonderzoek. Was men nu zo tevreden over de geleverde diensten of omdat degene die het werk deed zo gezellig was?
Om dat en meer helder te krijgen staat de SP op zaterdag 3 oktober a.s. tussen 11.00 en 13.00 uur op de Markt in Spijkenisse. Aan bezoekers van de markt zal naar hun ervaringen worden gevraagd. Daarnaast is er natuurlijk ook gelegenheid om andere zaken aan de orde te stellen. Wij zien u graag!

Lees verder
20 september 2015

SP en de keukentafel

De vakantie is weer voorbij en fris en fruitig pakken de SP-leden hun werk weer op. Via een mantelzorger kwam het verhaal binnen van een 95 jarige vrouw die hulp nodig heeft. Die hulp komt tegenwoordig vanuit de Participatiewet en de gemeente is daarvoor  verantwoordelijk.
De gemeente houdt gesprekken met de mensen die hulp vragen. “Keukentafelgesprekken” heten die gesprekken. Bij zo’n gesprek zit een hulpvrager met een gemeente-ambtenaar rond de tafel.  Of het nu gaat om vervoer, huishoudelijke hulp of een scootmobiel. Dit is pas vanaf 2015 verplicht en heel  veel mensen zouden een gesprek moeten krijgen. Omdat het er veel zijn en de gemeente dat niet op tijd gedaan krijgt, is gekozen voor telefonische benadering waar dat kan en keukentafelgesprekken waar de aanvraag niet per telefoon gedaan kan worden. Dat scheelt een hoop tijd en die kan beter worden gestoken in een goede afhandeling van de aanvragen dan in reistijd tussen de diverse klanten.  Maar die telefoongesprekken geven wel eens misverstanden zo bleek recent. 

Lees verder
24 juni 2015

SP Nissewaard op een druilerig Vliegerfestival

Foto: sp nissewaard

Zondag 21 juni was de SP Nissewaard aanwezig op het Vliegerfestival bij de Oude Maas. Er werd aandacht  gevraagd voor de toenemende verschillen tussen arm en rijk door middel van kraskaarten, flyers en het uitdelen van cake (en snoep voor de kinderen). Vooral de boodschap bij de cake over de scheve verdeling van inkomen en bezit werd goed begrepen! Evenals vorig jaar werden door de SPers vliegers uitgedeeld  en hebben kinderen,  ondanks de regen en weinig wind, geprobeerd de vliegers op te laten. 

Lees verder
18 juni 2015

SP en de grenscorrectie Oudenhoorn

SP Nissewaard staat vanaf het begin duidelijk in het proces: Bernisse heeft Spijkenisse gevraagd om samen te mogen gaan omdat Bernisse de grote hoeveelheid werk die van het Rijk naar de Gemeenten werd gestuurd niet meer aan zou kunnen. De reden hiervoor was de veel te grote werkhoeveelheid voor een veel te klein ambtenarenkorps. Het ging dus niet om de vraag van Spijkenisse of Bernisse er bij wilde komen! SP is hiermee akkoord gegaan zonder volksraadpleging onder de voorwaarden dat het de burger geen extra geld kost en dat er geen lijken in de kast van Bernisse zaten.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier