h

Niemandsverdriet de klos van aanbesteding

30 november 2015

Niemandsverdriet de klos van aanbesteding

De aanbesteding voor Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (WMO klanten) is niet aan Niemandsverdriet gegund. Dat betekent dat het Spijkenisser bedrijf een belangrijke bron van werk en inkomen kwijtraakt. 

Dat heeft direct gevolgen voor het personeel. Zij zal voor 75% worden herplaatst in de nieuwe organisatie. Dat betekent dat 25% van de banen verloren gaat. En dat krijg je zo even voor de feestdagen te horen. Dit is het uitvloeisel van de aanbestedingsgekte. Over 4 jaar is er weer een ronde. En zo blijft de carrousel draaien.  En dat allemaal onder het mom van “door de concurrentie kan het steeds goedkoper” . Dat daardoor gezinnen ontwricht raken, mensen van hun padje en dat de samenleving daardoor wellicht meer geld kwijt is dan zij bespaard, daar wordt niet bij stilgestaan. En de SP dat daar juist wel bij stil wordt gestaan. Terug naar de menselijke maat waarbij gelijkwaardigheid, solidariteit en menselijke waardigheid voorop staan.

Reactie toevoegen

U bent hier