h

Nieuws uit 2014

16 december 2014

Slecht nieuws: gemeente weigert extraatje armoedebestrijding.

Omdat 500 mensen niet hebben gereageerd op het bericht dat zij mogelijk in aanmerking kwamen voor het Persoonlijk Minima Budget (PMB), bleef  € 200.000 op de plank liggen. Dat bedrag zou niet worden uitgegeven in 2014 terwijl dat wel was begroot. Aanleiding voor de wethouder om voor te stellen dit in de Algemene Reserve te stoppen. Die Algemene Reserve wordt gebruikt om onder andere het tekort op de parkeergarages aan te vullen. Eerder liet de Wethouder weten, dat het geld van het PMB daar niet aan besteed zou worden. Dat dit nu toch gebeurt, vindt  SP  te gek voor woorden.  Het geld was  gereserveerd om de armoede te bestrijden en hoort daar ook aan te worden uitgegeven. Het gaat hier om mensen en niet om straatmeubilair.  Allereerst vragen wij ons af of  het gemeentebestuur voldoende heeft gedaan om er voor te zorgen dat iedereen die er voor in aanmerking komt, het ook daadwerkelijk krijgt.  Wij vinden van niet. Een brief sturen en de reactie daarop afwachten is gezien het belang en de doelgroep niet de juiste weg.  Maar los daarvan vindt de SP dat het geld aan de mensen toekomt die het hard nodig hebben. Daarom heeft de SP, samen met de PvdA,  in een motie voorgesteld het geld te verdelen onder de mensen die wél gebruik wensten te maken van het PMB.

Lees verder
9 december 2014

SP campagne raadsverkiezingen 2014 in beeld

zie bijgaand PDF bestandje

Lees verder
7 december 2014

€ 200.000 naar de parkeergarages?

Dat was niet de afspraak! ! Geld dat voor het persoonlijk minimabudget is, moet daar aan worden uitgegeven. Als we geld over zouden houden, zou dit in het sociale domein worden gestort. Dus in een potje dat als reserve dient voor sociale uitkeringen.

Lees verder
30 november 2014

Wilt u alle resultaten weten van de raadsverkiezingen Nissewaard?

de uitslagen van de raadsverkiezingen zijn in te zien op de website van de gemeente Spijkensse: http://www.spijkenisse.nl/web/Actueel-1/Verkiezingen-2014.htm Het PDF bestand bevat de tellingen per lijst waardoor ook de voorkeursstemmen voor de SP lijst bekend zijn!

Lees verder
25 november 2014

SP winnaar van verkiezingen !

Maar dat was toch ONS? Dat klopt. Dat willen de kranten ons doen geloven. Maar als je van 16 naar 13 zetels gaat, verlies je er 3. En als je verliest, ben je geen winnaar.  Daarbij moet nog worden aangetekend, dat 2 van die 13 zetels zogeheten restzetels zijn.  Zetels verkregen door verloren gegane stemmen van andere partijen. Die dus voornamelijk op andere partijen zijn uitgebracht.   Dat maakt dat de kop ONS WINNAAR VAN VERKIEZINGEN niet klopt. Het zal een journalistieke misser zijn. Dat kan niet anders. Noem het een zetfout.  Zelfs Trots merkte op dat wij de winnaar waren. Als je van 1 naar 3 zetels gaat is dat een winst van 2 zetels.  ONS verliest 18%. SP wint 200%. Dan is dat rekensommetje overduidelijk. Neem je de kale percentages, dan kan je zelfs spreken over een ruk naar links, zo merken wij gekscherend op. Natuurlijk liggen de verhoudingen in zetels anders.

Lees verder
18 november 2014

Debat Boekenberg

Verkiezingsstrijd naar hoogtepunt

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier