h

Nieuws uit 2013

27 november 2013

“Ruwaard” leeft in regio

In het artikel dat door De Botlek is gepubliceerd over de gang van zaken rond het voormalige Ruwaard van Putten ziekenhuis staat onvolledige en soms onjuiste informatie. Dat wil ik met deze reactie rechtzetten. Even voor de duidelijkheid: in het stuk wordt gesuggereerd dat Joop van der Hor raadslid is. Dat is onjuist. Hij neemt geen deel aan de raad, is zover ik weet niet aan een politieke partij in Spijkenisse gebonden en spreekt (zo lees ik in het stuk) op eigen titel. En dat laatste is een goede zaak. Waren maar meer Spijkenissers zo begaan met het lot van het ziekenhuis als hij. In het stuk wordt overigens ook door Anita Hajiioannou ( D66) gereageerd.

Lees verder
18 november 2013

Ons hart klopt wel links

Afgelopen raadsvergadering ging het weer eens ergens over. Niet over grote projecten of voetbalvelden, niet over grondexploitatie of het theater maar over reumapatienten en kinderen die in armoede opgroeien. De Reumapatientenvereniging Spijkenisse zal in 2015 worden getroffen.

Lees verder
18 november 2013

Wie zijn gat verbrandt…

Afgelopen raadsvergadering ging het wederom nergens over. Over tekorten op de begroting en de bezuinigingen die daardoor moeten plaatsvinden. En ze kwamen natuurlijk weer voorbij: een heel duur theater, een heel dure bibliotheek (die werd nog even badinerend “Glasbak” genoemd), teveel parkeergarages en de grondexploitatie. Tot grote ergernis van de VVD.

Lees verder
4 november 2013

Geen geld meer voor Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse. Of toch wel?

Omdat er in Spijkenisse bezuinigd moet worden, werd onlangs besloten geen subsidie meer te verlenen aan belangenorganisaties. Eén van die organisaties is de Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse. Op zich is dit niet raar omdat er minder geld beschikbaar is en de pijn verdeeld moet worden. Ook al heb ik nog geen enkele juichende reactie vernomen. “Het zijn de gevolgen van de crisis”, zo begrijpt iedereen.

Lees verder
22 oktober 2013

Burgemeester Salet liegt niet over wachtgeld

  Dat zou eigenlijk de kop moeten zijn boven het artikel dat op 22 oktober in het AD is geplaatst door journalist Theo Teitsma. Maar ja, dat onze burgemeester niet liegt, is geen nieuws. Nu er staat dat “de burgemeester jokt” (dat klink toch gezelliger dan liegt) met daaronder de mededeling dat oud wethouder ’t Hart al 40.000 euro kreeg.

Lees verder
17 oktober 2013

De raad stemt unaniem

Het gebeurt niet vaak in de gemeenteraad van Spijkenisse, dat de voltallige gemeenteraad vóór een ingediende motie stemt. In de vergadering van 16 oktober 2013 gebeurde dat wel. Het ging om een motie van de PvdA en SP die betrekking had op ons Spijkenisse Medisch Centrum.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier