h

Burgemeester Salet liegt niet over wachtgeld

22 oktober 2013

Burgemeester Salet liegt niet over wachtgeld

  Dat zou eigenlijk de kop moeten zijn boven het artikel dat op 22 oktober in het AD is geplaatst door journalist Theo Teitsma. Maar ja, dat onze burgemeester niet liegt, is geen nieuws. Nu er staat dat “de burgemeester jokt” (dat klink toch gezelliger dan liegt) met daaronder de mededeling dat oud wethouder ’t Hart al 40.000 euro kreeg.

Deze kop wekt direct de indruk dat de burgemeester iets illegaals heeft gedaan. En dat is niet waar. Allereerst zijn alle fractievoorzitters inderdaad in een vertrouwelijke vergadering geïnformeerd over de gang van zaken rond wachtgeld. Dat dit niet in het openbaar gebeurd is gebruikelijk omdat het persoonlijke zaken betreft. En dat is het geval bij wachtgelders. Diezelfde fractievoorzitters hebben kunnen controleren of er rechtmatig wordt gehandeld. Er is naar mijn mening geen enkele reden om aan te nemen dat dit niet zo is. Er is dus niets onwettig gebeurd. Daarnaast staat onder het artikel vermeld, dat de politiek nog niet wil reageren omdat de partijen eerst opheldering van burgemeester Salet verlangen. Dat de politiek nog niet wil reageren is op zijn minst een merkwaardige stelling. Ik neem aan dat de heer Teitsma zijn stukje op 21 oktober rond de klok van 23.00 uur al klaar had en naar de redactie verzonden heeft. Anders kan het de ochtend van de 22e niet in de bijlage Voorne Putten verschijnen. Ik vernam het nieuws pas op 22 oktober om 17.00 uur bij een bijeenkomst van fractievoorzitters. 6 van de 7 daarbij aanwezige fractievoorzitters (waaronder ikzelf) zijn niet gebeld. Van 3 partijen weet ik niet of zij gebeld zijn of niet omdat de fractievoorzitters van die partijen niet aanwezig waren. Mevrouw Sliwinski van Trots Spijkenisse is wel gebeld. Zij had in eerste instantie vragen gesteld over wachtgelden. Dat zij om die reden gepolst wordt, is dus niet vreemd. Zou zij de enige zijn geweest die door de heer Teitsma is geraadpleegd? Ik kan mij niet voorstellen dat hij van mening is dat Trots Spijkenisse “de Politiek” in Spijkenisse is. Dat is gelukkig meer dan dat. Ik vind dat met dit artikel een onjuiste voorstelling van zaken is gegeven waarbij onze burgemeester in een kwaad daglicht is gezet. Geheel ten onrechte. Ik vind ook dat excuus aan onze burgemeester op zijn plaats is. Natuurlijk is het jammer dat niet alle politici hetzelfde beeld hebben als er een situatie wordt uitgelegd. Maar voor de overgrote meerderheid van de fractievoorzitters was de situatie rond de wachtgelders klip en klaar. De les die uit dit voorval te trekken valt is deze: ga er niet vanuit dat je in de krant altijd de waarheid leest. Als je dat gelooft, moet je even de geschiedenis in duiken. Begin maar op 22 oktober 2013. Hans Mellink Fractievoorzitter SP

Reactie toevoegen

U bent hier