h

Als het aan Rutte ligt, zitten we hele winter in skipak

18 september 2022

Als het aan Rutte ligt, zitten we hele winter in skipak

Foto: Dave Klein
Zaterdag 17 september was het zover: het Prinsjesdagprotest in Den Haag.
 

Het protest in Den Haag heeft zo'n 2.500 mensen op de been gebracht. De SP organiseerde de actie in de aanloop van Prinsjesdag, aanstaande dinsdag, om te pleiten voor een noodplan tegen de snel stijgende kosten van energie en dagelijkse boodschappen.

Er moet nu ingegrepen worden zodat mensen rond kunnen komen en niet
verder in de problemen en armoede terecht komen. Daarom willen wij dat de energierekening gemaximeerd wordt en de energiebedrijven genationaliseerd worden, zodat de winst niet naar aandeelhouders gaat, maar ingezet wordt om de energierekening te verlagen.

Lilian Marijnissen sprak de mensen toe.

 

 

 

 

 

 

De Koekamp in Den Haag stroomde rond half één vol en de stemming zat er al vroeg goed in.

Aankomst op de Koekamp

 

 

 

 

 

 

Foto: Dave Klein
Luisteren naar toespraken

 

 

 

 

 

 

Foto: Dave Klein

Grote aandacht van het publiek

 

 

 

 

Het weer werkte (op één heftige bui na) mee en na toespraken van o.a. Ewout Engelen en Bart van Kent, werd een mars door Den Haag ingezet richting het Torentje en het ministerie van Financiën. De betogers, die uit het hele land kwamen, liepen achter een groot spandoek met de tekst 'Nu is het genoeg!' door de stad.

Foto: E van Donk
Op naar het Binnenhof

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier