h

Nee tegen schrappen buslijnen 81 en 85 in Spijkenisse

6 juli 2021

Nee tegen schrappen buslijnen 81 en 85 in Spijkenisse

Volgens het AD wil de gemeente Nissewaard wil eind augustus buslijnen 81 en 85 schrappen.

De bussen op deze lijnen stoppen dan alleen bij haltes waarvoor reizigers
telefonisch reserveren. De gemeente Nissewaard wil de buslijnen dus
vervangen door een belbus.

Dit is een bezuiniging op het openbaar vervoer. Deze buslijnen bedienen woonwijken die geen ander openbaar vervoer hebben, zoals de metro of andere buslijnen. Bovendien komen er extra haltes op plaatsen die voor ouderen van belang zijn. De belbusjes van Vervoer op Maat komen hierdoor te vervallen.

De gemeente Nissewaard probeert dit bij monde van wethouder Bal (VVD) te verkopen als een verbetering.

Het tegendeel is waar.

Het gaat hier om de cijfertjes, niet om de mensen. Plannen om Vervoer op Maat en OV meer bij elkaar te voegen bestaan al langer. Daarvoor zou in deze regio een pilot worden opgestart, met eventueel een uitbreiding naar Hellevoetsluis.

Het uitgangspunt hierbij zou zijn dat bij integratie van Vervoer op Maat en openbaar vervoer dat het aanvullend zou worden op het bestaande netwerk.

Speciaal voor mensen die eigenlijk nog te goed zijn voor Vervoer op Maat, maar niet zelfstandig naar het OV kunnen komen. Hiermee zouden kosten kunnen worden bespaard, omdat er minder Vervoer op Maat nodig zou zijn.

Wie om wat voor reden geen auto heeft, heeft als deze plannen doorgaan, dus pech. Ga je met de bus naar school of werk, moet je in deze plannen een half uur van tevoren een bus telefonisch regelen. Dit is een verslechtering van het openbaar vervoer in Nissewaard door langere reistijden en moeilijkere overstap.

Teken daarom onze petitie (opent in een nieuw venster) om deze plannen te stoppen.

Reactie toevoegen

U bent hier