h

Veilig stemmen

6 maart 2021

Veilig stemmen

Foto: SP

Ook in tijden van corona is het belangrijk dat iedereen gaat stemmen.

Dat kan dit jaar op meer manieren. Kies wat voor u veilig voelt.

  • Per brief Voor iedereen vanaf 70 jaar is stemmen per brief mogelijk. U heeft hiervoor per post een briefstembiljet met twee enveloppen ontvangen. In deze video legt acteur Frits Lambrechts uit hoe u uw briefstem juist indient. Laat uw stem niet verloren gaan en volg de instructies exact op. Wilt u meer weten over briefstemmen bekijk dan hier de infographic van de Rijksoverheid.
  • Per volmacht U kunt ook iemand machtigen om voor u te stemmen. Op uw stempas staat precies beschreven hoe dit werkt. Vul uw stempas in en geef een kopie of foto van uw identiteitsbewijs. Dit jaar mag één persoon zelfs door 3 mensen gemachtigd worden. Zo beperken we de drukte bij het stemlokaal.
    Wilt u meer weten over stemmen per volmacht klik dan hier voor de website van de Rijksoverheid.
  • Stem eerder In iedere gemeente mag iedereen op drie dagen (15, 16 én 17 maart) stemmen. Op de website van uw gemeente ziet u waar dat bij u in de buurt kan.

Reactie toevoegen

U bent hier