h

Vragenlijst huurwoningen Nissewaard

20 november 2018

Vragenlijst huurwoningen Nissewaard

Foto: SP Veendam / SP Veendam

De afgelopen maanden hebben wij erg veel reacties en vragen gehad m.b.t. huurwoningen in Spijkenisse en omgeving. Vooral in Spijkenisse denken wij dat er veel vraag naar betaalbare huurhuizen zijn.

Wij willen graag onze bevinden over brengen naar de Gemeente Nissewaard en overige partijen die hierbij betrokken zijn.

Daarom vragen wij u vriendelijk of u een vragenlijst wilt invullen

Vragenlijst

Iedereen mag mee doen, dus wij roepen iedereen op om even de vragenlijst in te vullen.

Reacties

Veel te lange wachttijden doordat er meer koopwoningen worden gebouwd dan sociale huurwoningen. Hierdoor kunnen de jongeren nooit op hun zelf en de ouderen die niet veel te verbrassen hebben niet naar een kleinere woning(gelijkvloers of met lift). Waar gaat het heen hier in spijkenisse????

Beste Petra,

Dat klopt helemaal wat u zegt. Daarom is de SP zowel landelijk als lokaal bezig om te kijken of er meer huurwoningen kunnen komen, maar helaas willen niet alle politieke partijen dit. Vandaar dat het zo langzaam gaat.

onze dochter met 3 kleine kinderen zwerft al ruim 5 jaar rond van koopwoning naar koopwoning in spijkenisse en kreeg letterlijk te horen vluchtelingen gaan voor .zij heeft niet gevraagt om een scheiding.zij heeft niet gevraagt om een autistische zoon .zij heeft niet gevraagt om een vent die ervandoor ging met haar zogenaamde beste vriendin.zij wilde liever geen uitkering .waarop mag ze reageren een 2 kamer appartement .maar die krijgt ze niet gezinssamenstelling te groot . eensgezinwoning krijg je niet met bijstandsuitkering.dus 1 mei ???? 2019 wij als opa en oma maken ons grote zorgen dit is zo oneerlijk.

Misschien maar eens stoppen met voorrang verlenen van toewijzen woningen aan statushouders. Het is immers geen wettelijke plicht.

Enige jaren geleden is de woonvisie door de gemeente vastgesteld. De SP heeft toen vragen gesteld over de op vatting dat er in Nissewaard geen behoefte was aan sociale huurwoningen omdat er geen grote wachtlijst voor woningzoekenden was. De SP was van mening dat het nagenoeg ontbreken van aanbod aan betaalbare sociale huurwoningen reden was voor veel mensen om zich niet te laten inschrijven als woningzoekende mede gezien het feit dat het betalen van kosten niets oplevert. Gezien de inhoud van de enquête betwijfel ten zeerste of de resultaten de juiste conclusies opleveren. De opsteller(s) geven blijk van weinig kennis van zaken. Advies: enquêtes pas opstellen na uitvoering overleg met ter zake deskundigen.

Wederom een goede actie van deze lokale SP.Enkel met met veel ingevulde vragenlijsten kunnen zij een vuist maken naar de gemeente. Vul daarom deze vragenlijst in kost maar 10 minuten tijd

Reactie toevoegen

U bent hier