h

gemeente Nissewaard heeft de wet heeft overtreden met het verzamelen van vingerafdrukken

15 november 2018

gemeente Nissewaard heeft de wet heeft overtreden met het verzamelen van vingerafdrukken

Foto: VPW BV / www.vpw.nl

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) schrijft naar aanleiding van Kamervragen van GroenLinks en de SP dat de gemeente Nissewaard de wet heeft overtreden met het verzamelen van vingerafdrukken van uitkeringsgerechtigden.

Deze vingerafdrukken werden  al een aantal jaar verzameld door Voorne Putten Werkt B.V. voor aanwezigheidsregistratie. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in het verleden al duidelijk gemaakt dat biometrische persoonsgegevens zoals vingerafdrukken alleen gebruikt mogen worden voor beveiligingsdoeleinden. (en niet voor aanwezigheidsregistratie)

SP Nissewaard is verheugd met de uitspraak van de staatssecretaris. Mede omdat de kamervragen gesteld zijn door signalen van SP Nissewaard naar de Tweede Kamer.

Desondanks is dit geen aanleiding voor SP Nissewaard op haar lauweren te rusten.  SP Nissewaard blijft zowel de gemeente Nissewaard als Voorne Putten Werkt B.V.  nauwlettend in de gaten houden. Er zijn bij SP Nissewaard al meldingen binnen gekomen van o.a. overtredingen van ARBO wetgeving door Voorne Putten Werkt B.V.

Wij kunnen niet anders zeggen als wordt vervolgd!

Reactie toevoegen

U bent hier