h

SP Nissewaard helpt jongeren die vechten voor hun rechten!

11 oktober 2018

SP Nissewaard helpt jongeren die vechten voor hun rechten!

Nissewaard 11-10-2018

SP Nissewaard helpt jongeren die vechten voor hun rechten!

SP Nissewaard heeft kennis genomen van het feit dat er een groep jongeren die behoren tot de Sinti zigeuners, graag een eigen woonwagen zouden willen hebben, omdat ze graag willen wonen zoals hun voorouders. SP Nissewaard snapt heel goed dat deze mensen ook een plek nodig hebben om te kunnen wonen en steunt dan ook de actie. Wel blijven we als SP'ers kritisch over de armoede en schooluitval van deze groep mensen.

Opkomen voor je rechten is heel belangrijk binnen de SP en vanuit onze gedachte gang vinden wij het belangrijk om te blijven vechten voor onze
grondrechten.

In het verleden heeft SP Landelijk gesproken met de vertegenwoordiging van de Sinti gemeenschap. Yoeri Arends Afdelingsvoorzitter van SP Nissewaard heeft afgelopen week gesproken met een van de jongens van de gemeenschap en met hun advocaat.

Wij zien eigenlijk dat de gemeente Nissewaard al jaren, ook toen het nog gemeente Spijkenisse was een beleid hanteert, om deze mensen weg te jagen uit onze gemeente. De gemeente geeft aan dat er geen plek voor hun is, maar dat is er wel degelijk. Er zijn zelfs nutsvoorzieningen aanwezig voor
de groep bewoners.

Het rechtse beleid binnen onze gemeente is niet goed te praten, de SP moet steeds blijven opkomen voor de rechten van burgers, omdat anders de gemeente niet luistert en opkomt voor de rechten van al onze burgers!

Reactie toevoegen

U bent hier