h

Arm-Moedig

27 mei 2018

Arm-Moedig

Jammer dat Rutte er niet was, was de mening van de aanwezige SP-leden op zaterdag avond, dan had hij pijnlijk “echt” kunnen voelen en zien in zeer goed gespeelde voorstelling, wat echte arm-moede is en inhoud en waar menig een op gezette tijden een welgemeend traantje moest weg pinken, want: arm-moede kan bijna iedereen overkomen..

De spelers gaven een zeer reëel beeld weer van hoe de mensen die in armoede leven in Nissewaard zich voelen en moeten leven, kortom hoe zichtbaar is de twee-deling, die naar ons idee vaak gevoed wordt door het acteren van uw gemeente en nog vaker gerelateerd aan starre wetgeving en of niet juist uitgevoerde wetgeving.

Zie ook de aanbevelingen van de ombudsman -> Klik Hier <-

Daarom waren wij na afloop ervan overtuigd, dat de zaal vol had moeten zitten met ambtenaren uit Nissewaard, want deze voorstelling werkt beter dan training “on the job” en had van sommige betrokken ambtenaren weer gewoon mens kunnen maken, die hun werk menselijk kunnen verrichten.

Op vallend was ook dat de plaatselijke politiek voor zover zij zichtbaar waren schitterde door afwezigheid op zaterdag avond,  terwijl dit zeer goed gespeelde stuk voor hun juist zo richting gevend had moeten zijn en zeker in de raad, die misstanden moet voorkomen en de tweedeling had kunnen verminderen.

Zondag middag waren er wel leden van een politieke partij aanwezig, hierdoor ging de plaatselijke SP-leden ervan uit dat armoede op de 2e plaats komt, anders waren zij toch wel op zaterdag aanwezig geweest.

SP Nissewaard had namelijk zijn eigen afdelingsvoorzitter gestuurd als vertegenwoordiger, omdat wij vinden dat armoede niet meer van deze welvarende tijd is. Onze voorzitter is in SP Jasje geweest, zodat het voor alle partijen duidelijk zou zijn dat het voor de SP een prioriteit is en zal blijven.

Jammer is dat het budget van de groep op is, waardoor zij dit maatschappelijk gericht toneel spel op dit punt niet verder uit kunnen dragen op Voorne en Putten, want ook andere gemeenten kunnen hiervan leren is de mening van SP NIssewaard.

Binnen de afdeling gaan we kijken of er financiele mogelijkheden zijn.

 

Reactie toevoegen

U bent hier