h

Voor haar was even geen plaats meer...... maar nu wel!

7 maart 2018

Voor haar was even geen plaats meer...... maar nu wel!

94-jarige vrouw weer terug in Spijkenisse

Eind februari werden 3 politieke partijen in Spijkenisse met een treurige mail geconfronteerd.

Een 94 jarige inwoonster van Spijkenisse moest met spoed worden ondergebracht, omdat zorg thuis niet langer mogelijk was. Er was nergens plek, behalve in Beekbergen (bij Arnhem). Haar 3 zoons konden van zelfsprekend geen goed mantelzorg bieden. Zij wonen alle drie in Spijkenisse. Teneinde raad, wendde één van de zoons zich tot ons.  “Omdat dit een schrijnend voorbeeld is van hoe het mis kan gaan met zorg op maat, heb ik direct contact gezocht met wethouder, de heer van der Schaaf met het verzoek hierin te bemiddelen”, aldus Hans Mellink, fractievoorzitter van de SP.
Eigenlijk moeten dit soort situaties niet door de Gemeente worden opgelost, maar de heer v.d. Schaaf is direct met een ambtenaar aan de slag gegaan. Er is contact geweest met de zorgverzekeraar en inmiddels heeft dat succes gehad. Zij is ondergebracht op een goede plek in Spijkenisse. Zo kunnen de broers weer mantelzorg geven aan hun moeder. “Ik hoop dat we daarmee hebben laten zien dat de manier waarop de politiek samenwerkt en handelt  in Nissewaard soms waanzinnig goed is. In tegenstelling tot wat sommige bewoners willen doen geloven”, aldus Hans. “Een goede samenwerking is zeer belangrijk als je wat voor de burgers voor elkaar moet zien te krijgen”.

Reactie toevoegen

U bent hier