h

Tijdelijk einde SP Nissewaard

28 maart 2018

Tijdelijk einde SP Nissewaard

Vandaag eindigt een periode van 8 jaar waarin de SP deelnam aan de Gemeenteraad in Nissewaard. Gisteravond werd dat bij de laatste vergadering van de oude Gemeenteraad nog eens aangegeven. Wij werden bedankt voor een goede en constructieve bijdrage. 

Roxanne Corzilius, Fred Hulst en Hans Mellink werden net als een aantal andere vertrekkende raadsleden nog even extra in het zonnetje gezet. Terugkijkend kunnen we concluderen dat we met drie stemmen in de raad te weinig hebben kunnen uitrichten. Wij zijn er wel van overtuigd, dat met onze inbreng de raad wat meer naar de linkerkant is opgeschoven en toch meer aandacht heeft ontwikkeld voor de problematieken van de SP-achterban. En daar was het ons 8 jaar geleden om begonnen. Wij vonden het beleid te rechts en dat er te weinig rekening werd gehouden met onze doelgroep. Om de stem van die mensen te laten horen, zijn wij destijds de verkiezingsstrijd aangegaan en met succes. Al kregen wij de eerste periode slechts één zetel. Dat werden er 4,5 jaar geleden 3. Helaas stopt het daar even bij. Er waren tot een jaar geleden te weinig mensen die het stokje over wilden of konden nemen. Om die reden deden wij deze gemeenteraadsverkiezing niet mee. Inmiddels zijn er toch weer wat leden opgestaan die hebben aangegeven dat zij vooraan willen staan en aan de bak willen. Dat is een goed teken. Daarmee wordt de kans groter dat wij er over vier jaar weer staan bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. En dat is belangrijk. Want zeg nou zelf: wat is Nissewaard zonder SP?

Reacties

Vorig jaar Maart ben ik vanuit Capelle (waar ik ruim 35 woonde), hierheen verhuisd,het wil maar niet wennen,maar dit terzijde.Van oudsher een SPer,zelfs lid geweest,maar kon niet zo goed meekomen met het haantjesgedrag van sommige leden,de vrouwen deden ook regelmatig een duit in het zakje...Ik wil om te beginnen graag op de hoogte blijven wat de SP hier toe gaat voegen,klaar gaat spelen etc etc.
Wilt u mij voorlopig op de hoogte brengen cq houden??
Met vriendelijke groet,
Lilian Teeuwen
Antonia Korvezeepad 10
3207TC Spijkenisse

Beste mevrouw Lilian Teeuwen,

Bedankt voor uw bericht. Wij kunnen u alleen als afdeling op de hoogte houden via onze website of als u weer lid word. Wij zitten sinds kort ook op Facebook en soms zal u ons in de wijken treffen.

Met vriendelijke groet,

Yoeri Arends
Afd. Voorzitter SP Nissewaard

Reactie toevoegen

U bent hier