h

Stemadvies SP afdeling Nissewaard

26 februari 2018

Stemadvies SP afdeling Nissewaard

Het feit dat de SP in Nissewaard niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen, moet natuurlijk geen reden zijn voor haar leden en aanhangers om niet te gaan stemmen. Wij kunnen ons wel voorstellen, dat zij nu met twijfels zitten.

GroenLinks doet net als SP niet mee en de PvdA is daarmee de enige linkse partij. Daarnaast is de PVV er bij gekomen als belangrijke stemmentrekker. En zij zegt op te komen voor burgers die in de knel zitten.

Veel SP-stemmers zullen al een keuze hebben gemaakt, of gaan nu juist niet stemmen, nu SP niet meedoet. Voor die mensen die twijfelen, hebben wij het volgende advies:

Als je links wilt stemmen, is de PvdA de aangewezen partij. De andere partijen hebben minder gevoel met mensen met een laag inkomen, een sociale huurwoning of verdrukten in de samenleving.

LOB is een goed alternatief. Niet alleen heeft zij oog  voor de dorpskernen, in de meeste situaties laat zij zien dichter bij de SP te staan dan de andere partijen.

Als de PVV in Nissewaard net zo gaat opereren als in de landelijke politiek, ontraden wij hierop te stemmen. De reden hiervoor is simpelweg omdat zij zegt veel om de verdrukten en mensen met een laag inkomen te geven maar bij stemming iets totaal anders laat zien. Begin even bij 65. Vaak leven mensen met een laag inkomen korter, minder jaren met een gezond lichaam en moeten zij nu dankzij Geert Wilders ook langer doorwerken. De dag na de verkiezingen was de verhoging van de AOW leeftijd bespreekbaar en Wilder stemde voor.  En dat gaat maar door:

https://sp.nl/nieuws/2016/02/wat-stemt-geert-wilders

https://sdproducties.wordpress.com/2015/12/23/wat-beloofde-en-hoe-stemde-de-pvv/

http://www.doorbraak.eu/sp-of-pvv-wie-komt-er-voor-ons-op/

Momenteel heeft de PVV haar verkiezingsprogramma uitgebreid bekend gemaakt en neemt het deel aan de debatten. Wat opvalt, is dat zij veel Waanzinnig noemt en roept “stop de Waanzin”. Het lijkt erop dat Nissewaard volledig naar de gallemiezen is geholpen in de afgelopen jaren en is afgegleden naar een land uit het Oostblok in de jaren ‘50. En dat roepen is waanzinnig. Natuurlijk kan je het met bepaalde besluiten oneens zijn of faliekant iets anders willen, de huizen staan er over het algemeen netjes bij, de wegen functioneren, het vuil wordt opgehaald en nergens staan grote rijen wachtenden voor de winkels. Dat beeld oproepen is pas echt waanzinnig.

U mag het natuurlijk zelf beslissen en wij wensen u wijsheid bij het maken van uw keuze.

Reactie toevoegen

U bent hier