h

Leerlingen in de Raad

24 oktober 2017

Leerlingen in de Raad

Leerlingen van diverse scholen uit het voortgezet onderwijs in Nissewaard maken kennis met de politiek. Dat doen zij door een bezoek te brengen aan de Raadszaal.

De afgelopen weken en komende weken zijn regelmatig groepen leerlingen met hun docenten op het stadhuis te vinden. Om de politiek meer bekendheid te geven en zo ook te werken aan een hogere opkomst bij de verkiezingen in de komende jaren, zijn de scholen uitgenodigd om langs te komen in de Raadszaal. Daar kunnen de leerlingen kennismaken met de werkwijze van de Gemeenteraad, een wethouder ontmoeten en vragen stellen aan echte raadsleden. Die raadsleden zijn van diverse politieke partijen. Zo waren daar dhr. v.d. Weg van LOB, dhr. Bal van de VVD en dhr. Mellink van de SP. Na een korte kennismaking werd door een medewerker van Prodemos (de organisatie die zich bezighoudt met de politiek in het onderwijs, onder andere door rondleidingen op het Binnenhof te organiseren) een korte introductie gegeven en de voorkennis getest. Vervolgens gingen leerlingen in partijvorm plannen maken en voorstellen doen vanachter de microfoon. Daar komen soms aardige ideeen uit, zoals een extra trapveld, een voetgangerstunnel tussen Hoogvliet en Spijkenisse en een jongerencentrum van de groep van 12 tot 18. De leerlingen bleken goed gebekt en bepaald niet te verlegen om vragen te stellen en de discussie met de raadsleden aan te gaan. Al met al een leuke kennismaking met de politiek en wie weet welk talent zich later tot stadsbestuurder zal ontwikkelen.

Reactie toevoegen

U bent hier