h

Oudenhoorn naar Hellevoetsluis

8 juni 2017

Oudenhoorn naar Hellevoetsluis

Het gaat toch gebeuren, zoals de Hoornse Hoofden willen. Oudenhoorn zal naar Hellevoetsluis gaan.

Terwijl een krappe meerderheid tegen de overgang naar Hellevoetsluis heeft gestemd, start de Provincie een procedure om een grenscorrectie toe te passen. Dan kan Oudenhoorn bij Hellevoetsluis worden gevoegd. Wij zijn benieuwd of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Allereerst heeft de raad van Nissewaard geheel democratisch besloten, dat Oudenhoorn bij Nissewaard blijft. Wat is dan de waarde van zo'n besluit als de Provincie dat besluit overruled? Daarnaast zou er sprake moeten zijn van een zwaar-wegend belang dat Oudenhoorn bij Hellevoetsluis zou moeten komen. Dat belang hebben wij niet kunnen ontdekken. Het gaat naar onze mening om emotie. Het gevoel dat je beter af bent met een goede buur, dan een verre vriend. In ieder geval is het belang van 84.000 Nissewaarders er niet mee gediend omdat het hen over 7 jaar geld gaat kosten. Natuurlijk is dat nog ver weg, maar 7 jaar zijn zo voorbij. Hellevoetsluis is dan in ieder geval ca 11 miljoen armer. Of Oudenhoorn dan nog zo blij is met de overgang, valt te bezien. Op dit moment horen wij slechts positieve geluiden uit dat gebied. Wij zijn benieuwd hoe de Provincie gaat optreden bij het volgende dossier: de Windmolens. Worden die ook "door de strot gedouwd'? We mogen hopen van niet.

Reactie toevoegen

U bent hier