h

Toch kindergemeenteraad in Nissewaard?

6 april 2017

Toch kindergemeenteraad in Nissewaard?

Nee want daar was het college niet voor te porren. Een motie om die in Nissewaard in te stellen, werd niet uitgevoerd.

En toch waren vorige week leerlingen van diverse basisscholen in de Raadszaal bezig om aan het werk van raadsleden te ruiken. Onder leiding van de organisatie Prodemos uit Den Haag mochten zij partijen vormen. Als partij moesten zij een stad in gaan richten waar nog niets stond. De keuze was beperkt. De ene partij wilde een zwembad, een MBO school en een verzorgingstehuis. De andere partij koos voor sportvelden, een huisarts en een pretpark. De kinderen uit groep 7 en 8 leerden dat het toch niet zo eenvoudig is een goede keuze te maken. Ze leerden ook dat niet alles kan. Het hoogtepunt was wellicht dat zij een echt raadslid het hemd van het lijf mochten vragen. Maandag was Hans Mellink met Igor Bal (VVD) aanwezig en vrijdagmiddag beanwoordde Hans als enig raadslid de vragen. Ze varieerden van : "Hebben jullie wel eens ruzie" tot "Waar heeft u echt spijt van?". Maar ook "Waarom bent u dit gaan doen en hoe oud bent u?" Fractievoorzitter van SP Nissewaard Hans Mellink vond het heel leuk om dit mee te maken "De kinderen hebben een hele leuke, leerzame middag en maken zo kennis met de democratie. Eigenlijk wil de SP nog een stap verder gaan en de kindergemeenteraad installeren. Kinderen al vroeg kennis laten maken met de politiek. Dat is goed voor de ontwikkeling van burgerschap en wellicht groeit een enkeling later uit tot een politiek briljantje. Dat zou heel mooi zijn", aldus Hans.                            

Reactie toevoegen

U bent hier