h

SP voor de komst van Happy Italy

13 december 2016

SP voor de komst van Happy Italy

SP Nissewaard heeft in de raadsvergadering van 7 december vóór het plan van het college gestemd om een vestiging van Happy Italy in de Boekenberg onder te brengen.
Daar zit een nadeel aan vast voor de Horeca-gelegenheden in de buurt die hetzelfde product verkopen. De pizza en pasta’s. Zij krijgen meer concurrentie maar mikken over het algemeen op een andere doelgroep dan Happy Italy. Voor de burgerij betekent het echter veel. Zo
wordt eindelijk een deel van de Boekenberg gebruikt dat heel lang leeg staat. Dat scheelt de gemeente in de kosten. Daarnaast is de afspraak gemaakt dat maar liefst 40 arbeidsplaatsen zullen worden ingevuld door mensen die nu een uitkering ontvangen. En dat bespaart veel geld uit het uitkeringsbudget. Dat budget wordt komend jaar weer verlaagd door het Rijk zodat de druk om minder uit te geven aan uitkeringen wel heel groot wordt. Op deze manier kan dat voor een deel worden opgelost zonder extra te bezuinigen. Bovendien is het fijn dat mensen zelf hun inkomen kunnen verdienen en niet meer afhankelijk zijn van een uitkering van de gemeente.  Al met al voldoende reden voor de SP om hiermee in te stemmen. Wat wij niet goed vonden was dat kosten, die de gemeente moet betalen voor een kleine verbouwing om het pand bruikbaar af te leveren, worden betaald uit de reserve die bestemd is voor
het Sociale Domein (uitkeringen, WMO etc.). De redenering van het college is, dat het aan het werk helpen van mensen met een uitkering rechtvaardigt dat die reserve wordt aangesproken. Wij vinden dat, omdat het gaat om stenen, de
algemene reserve hiervoor gebruikt zou moeten worden en niet die voor het Sociaal Domein. Vooral ook omdat eerder is afgesproken dat er een hek om het Sociaal Domein wordt gezet en gelden alleen daarvoor gebruikt worden. Er wordt
nu een gaatje gemaakt in het hek en daar is de SP het als enige partij in Nissewaard, niet mee eens.
 

Reactie toevoegen

U bent hier