h

Woonvisie aangenomen : Armoedzaaiers of economisch zwakkeren? Daar houden ONS, VVD en CDA niet van!

4 maart 2016

Woonvisie aangenomen : Armoedzaaiers of economisch zwakkeren? Daar houden ONS, VVD en CDA niet van!

Foto: SP

Afgelopen woensdag 2 maart werd door de gemeenteraad 
de Woonvisie aangenomen. Enkele partijen vonden het vervelend dat werd gesuggereerd dat dat zij tegen armoedzaaiers zouden zijn als voor de woonvisie werd gestemd.  Wij vinden en hebben ook gezegd dat in de woonvisie onvoldoende aandacht wordt gegeven aan mensen met een smalle beurs. Wij vinden dat als je voor de ongewijzigde woonvisie bent, je steun geeft aan het College van Burgemeester & Wethouders en het er mee eens bent dat onvoldoende aandacht gegeven wordt aan kwetsbare bewoners. Met deze tegenstelling heb je van de politieke partijen wel een duidelijke uitspraak.

Foto: SP
In de raad is door meerdere partijen opgemerkt dat voor de mensen met krappe beurs woningen aanwezig moeten zijn, dat heeft echter niet geleid tot wijziging of afwijzing van de Woonvisie.

Aan het eind van de vergadering was een hoofdelijke stemming met 32 voor en 3 (SP leden) tegen de Woonvisie. Daarmee
is de woonvisie dus helaas aangenomen. De SP fractie leden stonden daarna wel met naam en toenaam in het AD. Dat dan weer wel. Inwoners van Nissewaard weten nu dat de SP als enige partij in de raad aandacht eist voor de positie van kwetsbare huurders en  strijden voor voldoende betaalbare sociale huurwoningen. 

Wel jammer dat er zo weinig mensen op de tribune zaten. De wethouder maakte daar een opmerking over als zou daarmee duidelijk zijn geworden dat bewoners van Nissewaard vertrouwen hebben in het College en de coalitiepartijen. Een andere conclusie is waarschijnlijker : het vertrouwen in de politiek staat op een laag pitje. Uit de gesprekken in de afgelopen weken op de markt maar ook eerder is wel gebleken dat veel mensen van mening zijn dat nauwelijks rekening gehouden wordt met opvattingen van burgers die het wat minder hebben,  "Waarom zou je je stem laten horen als daarmee toch niets wordt gedaan?"
De SP Nissewaard blijft wel luisteren naar inwoners van Nissewaard. Wij blijven aandacht vragen voor de noodzaak van sociale huisvesting, ook nu de woonvisie is aangenomen en zeker ook in de komende maanden!

Reactie toevoegen

U bent hier