h

Zonnepanelen voor huurders Nissewaard

14 juni 2015

Zonnepanelen voor huurders Nissewaard

Foto: SP

Dat is wat SP Nissewaard wilde bereiken met het initiatief tot het indienen van een motie bij de laatste raadsvergadering. Hier zijn twee redenen voor. Allereerst zou dit een manier kunnen zijn om de woonlasten van huurders te verminderen. Daarnaast heeft de gemeente de verplichting vanuit het verdrag van Kyoto om de CO2 uitstoot te verminderen. Ook daar wordt een bijdrage aan geleverd, als woningen in Nissewaard van zonnepanelen worden voorzien.

Omdat de gemeente eerder eigenaren van woningen heeft geholpen aan een fikse kwantumkorting, is het gewenst ook wat voor huurders te doen, zo vind de SP. Dat is mogelijk door samen met de woningcorporaties ervoor te zorgen dat de zonnepanelen op de daken van huurwoningen worden geplaatst. Het zal nog even duren voor de eerste panelen op de daken komen, maar de eerste stap daar naar toe is gezet. De motie werd uiteindelijk ingediend door SP, ONS, PvdA, VVD, CDA en D66. De overige drie partijen CU-SGP, LEF en LOB steunden de motie van harte, zodat deze unaniem kon worden aangenomen.

Reactie toevoegen

U bent hier