h

Een pluim voor nieuwbouw Hart van Groenewoud

23 juni 2014

Een pluim voor nieuwbouw Hart van Groenewoud

Helaas staat de SP vaak nog altijd bekend als een partij die vooral tegen een heleboel dingen is. Daarom willen we graag op deze website af en toe een goed initatief in het zonnetje zetten. Deze keer gaat de pluim naar VORM Bouw, dat bezig is 146 woningen te bouwen in Spijkenisse, zonder dat dat enige afval oplevert! Onze complimenten, dat zien we graag meer!

VORM Bouw is initiatiefnemer van 'Beter bouwen doe je samen', dat onder meer het creëren van een afvalvrije bouwplaats nastreeft. Het project Hart van Groenwoud te Spijkenisse is het eerste proefproject van dit initiatief.

Innovatiemanager Cora Jongenotter van VORM Bouw begeleidt dit bouwproject, dat bestaat uit vier blokken met appartementen. Op het terrein staat een lange rij met containers, ieder voorzien met een bordje voor het soort afval dat er in moet: PVC, papier, hout, folie, ethafoam kantband en nog veel meer.

Al het afval wordt strikt gescheiden en vervolgens hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Er zijn nog 5 andere projecten waarbij gewerkt aan het creëren van een afvalvrije bouwplaats, gelegen in onder meer Woerden, Almere en Utrecht.

VORM Bouw werkt hiervoor samen met afvalverwerker Vliko. Normaal gesproken wordt slechts 30% van het afval op een bouwplaats gescheiden ingezameld. De rest verdwijnt naar de stortplaats. In heel Europa vormt de stroom bouwafval één van de grootste afvalstromen. Cora Jongenotter is hierdoor nu een van de genomineerden voor de titel ‘De duurzame Bouwvrouw van 2014’. (Bron van bovenstaand artikel: http://www.engineeringnet.nl/detail_nederland.asp?Id=12401&category=nieu...).

Reactie toevoegen

U bent hier