h

Krijgt Spijkenisse een vreetschuur?

19 mei 2014

Krijgt Spijkenisse een vreetschuur?

Het college van Spijkenisse blijkt van plan te zijn om een wijziging aan te brengen in het bestemmingsplan van de woonboulevard. De reden? Er moet een nieuw restaurant komen waar we met 500 personen tegelijk kunnen gaan eten. Ook de keuze wordt enorm. Alle wereldkeukens zijn er vertegenwoordigd en we kunnen zoveel eten als we willen. Kortom een vreetschuur.

Het college heeft altijd aangegeven dat zij de horeca juist wil centreren in het centrum van Spijkenisse en bij de aanleg van ons nieuwe centrum is er dan ook veel aan gedaan om de horeca inderdaad daar te laten neerstrijken. En nu, in deze toch al moeilijke tijd voor veel restaurants gaat het college ineens een "all you can eat" bedrijf naar Spijkenisse halen dat helemaal buiten het centrum komt te staan. Hoe het college dit gaat verantwoorden naar de gemeenteraad en de restauranthouders in het centrum is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de restauranthouders in het centrum onaangenaam verrast zijn. Het nieuw te vestigen restaurant heeft prachtige parkeerruimte waarvoor niet betaald hoeft te worden terwijl de gasten van de restaurants in het centrum geconfronteerd worden met steeds hoger wordende parkeergelden.

Keuze

De meeste Nederlanders kijken toch echt naar hun portemonnee die steeds dunner wordt. Lekker en gezond eten maar wel betalen voor het parkeren of veel voor weinig en ook geen parkeergeld. Voor velen is de keus duidelijk.

College dit gaat toch niet echt gebeuren? Eerst iedereen stimuleren om naar het centrum te komen om lekker te gaan eten en dan nu een vreetschuur toestaan op een woonboulevard? Trouwens een woonboulevard is toch om meubels en andere woninginrichtingspullen te kopen? 

Wat betreft de SP is het helemaal niet nodig om nog een restaurant in Spijkenisse te laten komen. Er is voldoende keuze en we zitten niet te wachten op een gelegenheid waar alles in één keer wordt aangeboden. In de gemeenteraad kunnen de restauranthouders van Spijkenisse er van op aan dat de SP hier niet mee akkoord zal gaan.

Reactie toevoegen

U bent hier