h

Gokhal en whitebox in Nissewaard

14 april 2014

Gokhal en whitebox in Nissewaard

Whitebox?? Wat is dat nu weer? Het blijkt een nieuw woord te zijn voor een geluiddichte ruimte waar een discotheek zich in kan vestigen. Fijn, want dat geeft in ieder geval geen lawaaioverlast. Minder fijn is dat het komt op de bovenverdieping van een nieuw gebouw, dat neergezet zal worden tussen het nieuwe theater en de Super-Coop. En wat komt er nog meer in dit nieuwe gebouw? Juist, een gokhal op de begane grond en een Grand-Café. Een gokhal dus, met niet minder dan 190 speelautomaten die ons van ons geld af willen helpen. Tegenover deze gokhal wonen veel ouderen. Of die nu zo goklustig zullen zijn, betwijfel ik maar mogelijk krijgen ze wel last van de jongelui die wél graag van hun geld af willen of naar de discotheek gaan.

ONS en VVD zijn zeer ingenomen met deze nieuwe "aanwinst" voor de gemeente Nissewaard maar er worden wel strenge eisen gesteld, zoals goed opgeleid personeel en een bezoekersregistratiesysteem.

De SP is niet blij met de komst van deze gokhal. In een tijd van crisis is juist dit soort voorzieningen niet gewenst. Mensen worden verleid om een gok te wagen en gaan voor het grote geld. Dat de speelautomaten vroeger eenarmige bandieten werden genoemd heeft zo zijn oorzaken. De automaten zijn zeer goed in het afhandig maken van je zuurverdiende geld. Tegenhouden zal niet gaan lukken maar blij zijn we er zeker niet mee.

Erika Blok

Reactie toevoegen

U bent hier