h

Het theaterplein

28 januari 2014

Het theaterplein

Jaren geleden werd de Stadsregio opgericht. Zij had tot doel zaken aan te pakken die gemeenten alleen niet goed konden regelen. Bijvoorbeeld wonen, verkeer en vervoer en jeugdzorg. Dit samenwerkingsverband wordt binnenkort opgeheven en dan ontstaat een Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

De Stadregio heeft drie algemene doelstellingen: - versterken van de concurrentiepositie van de regio,
- zorg voor een aantrekkelijk woon-, leef- en vestigingsklimaat,
- bevorderen van werkgelegenheid, leefbaarheid en veiligheid
Daarvoor heeft zij ongeveer 790 miljoen euro ter beschikking. Geld dat de burgers van Nederland, Zuid-Holland en de Gemeenten (17 miljoen) bijeen brengen. Nu wordt ons nieuwe theater voorzien van een plein. Daar is niets mis mee. Voor dat plein is geld opzij gezet en dat komt er netjes uit te zien. Nu geeft de Stadsregio 577.000 subsidie aan de Gemeente om dat plein te maken.

Als enige partij ging de SP niet direct mee in de euforie vanwege de toewijzing van de stadsregio van een subsidie van 577.000 euro. En dat vraagt natuurlijk om nadere uitleg. De gelden die door de burger worden opgebracht en aan de stadsregio worden beschikbaar gesteld, dienen volgens ons voor de stadsregio bestemd te worden. Een theaterplein is een lokale aangelegenheid. Het plein dat aangelegd zou worden, was een mooi plein. Nu wordt dat ruim een half miljoen bovenop gelegd, zodat wij een supermooi plein krijgen. Dat is natuurlijk mooi voor Spijkenisse, maar we moeten ons wel realiseren dat dit geld door de burgers bijeen is gebracht. In een tijd van rijkdom hoeft dat geen probleem te zijn. Nu het geld bepaald niet overvloedig aanwezig is, ligt dat anders. Wij vinden het een overbodige luxe. Om die reden stemden wij (als enige partij) tegen dit besluit.

 

Reactie toevoegen

U bent hier