h

Het licht blijft uit in het ziekenhuis.

14 oktober 2013

Het licht blijft uit in het ziekenhuis.

Het was stil in de zomervakantie rond het Spijkenisse Medisch Centrum. Inmiddels is duidelijk dat van het 21.00 uur tot 07.00 uur gesloten blijft. In het weekeind zijn er geen patiënten. 516 medewerkers behouden hun baan maar voorlopig op een contract voor 3 of 6 maanden. 137 medewerkers zijn hun baan kwijt en moeten elders werk zoeken.

De zorg die door SMC geboden wordt is planbare zorg. Daarom is in de avonduren en in het weekeind het licht uit in het ziekenhuis. De verloskamers gaan in verband met de werkzaamheden aan de Hartelbrug op 4 november 2013 dicht. De Spoedeisende Hulp is al dicht. Voor kleine spoedzaken als eenvoudige botbreuk kunnen we nog in het medisch centrum terecht. Complexe spoedzaken worden in een van de omliggende ziekenhuizen afgehandeld.
Met de plaatsing van een extra ambulance hoopt de Ambulancedienst aan de aanrij-en afhandeltijden te kunnen voldoen. Men heeft wel laten weten dat het spannend wordt. Er moet niets ernstigs gebeuren omdat dan niet meer aan de eisen zal kunnen worden voldaan.
De minister heeft er het volste vertrouwen in dat de zorg goed is geregeld maar wij houden ons hart vast.

Daarom én omdat wij van mening zijn dat Spijkenisse voor de regio Voorne Putten en in het bijzonder het industriegebied in Europoort een bijzondere plaats in neemt, als het gaat om het verlenen van de zorg doen wij nog een poging om de partijen over te halen de nodige zorg te bieden. Daarom dienen wij samen met de PvdA een motie in. In de motie zal, zoals de Gemeenteraad van Bernisse al eerder unaniem uitsprak, gevraagd worden een aantal partijen aan te schrijven om zo te proberen hen te bewegen hier nog eens goed over na te denken. De Gemeente constateert “er niet van te zijn”. De minister staat machteloos aan de kant en de zorgverzekeraars bepalen of, waar en in welke mate zorg dicht bij huis plaats zal vinden. Een bittere constatering.
Natuurlijk gaan we in komende maanden onderzoeken met welke gevolgen de gebruikers van het ziekenhuis te maken krijgen. Bij ons blijft het licht dus aan en nadrukkelijk gericht op het ziekenhuis….

U bent hier