h

VRIJDAGMIDDAG 28 juni van 16.00 u tot 17.00 u ACTIE BIJ HET RUWAARD VAN PUTTEN ZIEKENHUIS IN SPIJKENISSE!!!!

27 juni 2013

VRIJDAGMIDDAG 28 juni van 16.00 u tot 17.00 u ACTIE BIJ HET RUWAARD VAN PUTTEN ZIEKENHUIS IN SPIJKENISSE!!!!

De SP organiseert op vrijdag 28 juni van 16.00 uur tot 17.00 uur een informatiebijeenkomst bij het Ruwaard van Putten ziekenhuis.
Door Emile Roemer, Renske Leijten en Henk van Gerven wordt dan met het personeel van Het Ruwaard van Putten ziekenhuis en inwoners van Spijkenisse en omgeving gesproken over de situatie die nu is ontstaan door het faillissement van het ziekenhuis.
Iedereen wordt opgeroepen naar het Ruwaard te komen om duidelijk te maken dat dit niet kan en dat er mogelijkheden benut moeten worden om het ziekenhuis als een volwaardig ziekenhuis te behouden voor Spijkenisse en omgeving! Ook moet met de belangen van het personeel op een fatsoenlijke wijze worden omgegaan.

.sorry were closedDe SP maakt zich in de 2e Kamer al lange tijd druk over het mogelijk verdwijnen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. Bij berichten in juni vorig jaar dat het Ruwaard van Putten Ziekenhuis financiële problemen had heeft de SP direct kamervragen gesteld. In de periode daarna is met grote regelmaat de situatie bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis aan de kaak gesteld

Er wordt op woensdag 3 juli een debat in de Kamer gevoerd. Dat debat is door Renske Leijten aangevraagd. Ditzelfde geldt voor het debat van afgelopen week waarin gesproken werd over het Ruwaard van Putten Ziekenhuis.

Kortom De SP heeft een lange historie met het Ruwaard van Putten Ziekenhuis en komT niet, nu er nieuws, is plotseling in Spijkenisse langs.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is van levensbelang voor Voorne-Putten. Daarom moet er een volwaardig ziekenhuis behouden blijven. Dit ziekenhuis is voor 200.000 inwoners op Voorne Putten van groot belang om een spoedeisende hulp of de acute verloskunde op tijd te bereiken (de zogenaamde 45-minuten norm). In de praktijk zijn dit vanwege de verkeerssituatie veel meer minuten.

Het is schandalig hoe het met dit faillissement is gegaan. Er is gewoon gewacht op een faillissement omdat hierdoor de overname goedkoop zou zijn en men op een gemakkelijke manier van (een deel) van het personeel af kon komen. De rest mag solliciteren op de eigen baan in het eigen ziekenhuis maar de kans is groot dat dit tegen ongunstiger arbeidsvoorwaarden moet. Dat is zonder meer schandalig te noemen en dus niet acceptabel!

U bent hier