h

Verslag van de informatiebijeenkomst op 28 juni bij het Ruwaard van Putten ziekenhuis en een oproep om op 3 juli aanwezig te zijn in Den Haag.

30 juni 2013

Verslag van de informatiebijeenkomst op 28 juni bij het Ruwaard van Putten ziekenhuis en een oproep om op 3 juli aanwezig te zijn in Den Haag.

Het is vrijdagmiddag 28 juni 2013. Het is een wat kille en winderige dag. Toch is het druk bij het Ruwaard van Putten ziekenhuis. De SP wil in gesprek met patiënten en medewerkers.
Er staan een aantal rode SP busjes voor het ziekenhuis. De soepkar is aanwezig en langzaam maar zeker komen er steeds meer mensen aan. Renske Leijten en Henk van Gerven , beide tweede Kamerlid arriveren rond 16.00 uur ook Emile Roemer wordt nog verwacht. Helaas is die wat later. Hij staat te wachten voor voor de Spijkenisserbrug(!).

De politici zijn al snel in gesprek met omstanders patiënten en medewerkers van het inmiddels failliet verklaarde ziekenhuis en met de pers.
Renske Leijten houdt een vurig betoog en geeft aan dat dit het begin is want als het lukt om het Ruwaard van Putten ziekenhuis van streekziekenhuis te degraderen naar medische hulppost waar alleen nog zorg wordt verleend op doordeweekse dagen dan volgen er nog veel meer streekziekenhuizen en komen er steeds meer mensen in de knel als het gaat om spoedeisende hulp en medische zorg.
Ook Emile Roemer is in gesprek met patiënten; bewoners ; medici en verplegend personeel en natuurlijk ook de pers. Ook hij geeft aan dat dit niet kan en mag gebeuren. Hij verzekerd iedereen ervan dat de SP alles zal doen wat mogelijk is om dit soort toestanden te voorkomen en de verantwoordelijk minister op de huid zal blijven zitten als het mis gaat.
Ook een aantal anderen zoals een vertegenwoordigster van de kraamhulpen ; één van de medisch specialisten van het ziekenhuis; de voorzitster van de OR (geen foto ) en een vertegenwoordiger van de huisartsen in de regio komen aan het woord.
Duidelijk is dat niemand blij is met wat er is gebeurd en zich zorgen maakt over de medische hulp op Voorne Putten.
De oproep die de politici doen is om massaal aanwezig te zijn bij de komende vergadering van de Tweede Kamer op woensdag 3 juli 2013 om 10.00 uur in Den Haag. Op die manier kunnen wij als bewoners, patiënten en personeel laten zien en horen dat we het er niet mee eens zijn en dat we bang zijn voor de gevolgen. Dan kan er nooit gezegd worden dat men het niet wist.
Geef de oproep om te komen naar de vergadering op 3 juli 2013 door via de sociale media zoals, twitter;hyves en facebook.. Hoe meer mensen aanwezig zijn hoe duidelijker het in Den Haag wordt dat de bewoners van Voorne Putten hier niet blij mee zijn.

U bent hier