h

Ruwaard van Putten ziekenhuis in gevaar!

12 mei 2013

Ruwaard van Putten ziekenhuis in gevaar!

Vorige week heeft een gesprek plaatsgevonden tussen Henk van Gerven van de 2e kamerfractie en Guus van Zanten (voorzitter van de SP Spijkenisse) met het bestuur van het Ruwaard van Putten. Ook vond er aansluitend een gesprek plaats met de voorzitter van de maatschap (de specialisten van het Ruwaard). Duidelijk is dat iedereen zich zorgen maakt over de toekomst van het ziekenhuis.

Onderhandelingen met de verzekeraars hebben geen resultaten opgeleverd en het bestuur lijkt nu oplossingen te zoeken waarvan het maar de vraag is of die tot goede oplossingen leiden. Wij willen in ieder geval zeker niet dat het Ruwaard in de uitverkoop gaat!

Henk van Gerven is inmiddels begonnen met voorbereidingen voor een debat met minister Schippers.Die houdt zich nu afzijdig waardoor de verzekeraars niet geneigd zijn in voldoende mate rekening te houden met de belangen van de inwoners van Spijkenisse en omstreken. De dreiging van het wegvallen van spoedeisende (ambulance)zorg, verloskunde en ouderenzorg is daarmee reëel

  • henk

Wegvallen van spoedeisende zorg wordt overigens gezien als het begin van het einde van het ziekenhuis omdat spoedeisende zorg voor patienten betekent dat daarna sprake is van voortgezette zorg. Geen spoedeisende zorg betekent dus sterk vermindere vraag naar zorg en dat kan dit ziekenhuis niet hebben.

Het gemeentebestuur is al met brievenacties begonnen maar het gaat maar mondjesmaat. Wij vinden dat er meer moet gebeuren. In de komende week gaan we met alkaar na of en welke acties er komen. We hopen daarbij op de medewerking van de medewerkers vanhet ziekehuis. De specialisten hebben in ieder geval hun steun toegezegd. Let de komende weken dus goed op en doe mee! Betrek ook uw familie, vrienden, kennissen en buren daarbij.

 


 

    1. Handen af van het Ruwaard!

 

U bent hier