h

Meer weten over zonnepanelen tijdens de Solar Days? U kunt nog terecht tot 20 mei!

12 mei 2013

Meer weten over zonnepanelen tijdens de Solar Days? U kunt nog terecht tot 20 mei!

Zonne-energie is de laatste maanden veel in het nieuws. Vooral omdat de aanschaf van zonnepanelen tegenwoordig ook zonder subsidie financieel aantrekkelijk is voor particulieren. Niet iedereen weet echter wat er bij komt kijken om zonnepanelen op het eigen dak te plaatsen. Of beter: hoe eenvoudig het is zelf zonne-energie op te wekken. En dat kan in de vorm van stroom (zon-pv) of thermisch (zonneboilers).
Om die reden worden jaarlijks door heel Europa de Solar Days georganiseerd. Fred Ritskes doet hier aan mee door zijn huis open te stellen voor particulieren die meer willen weten over zonne-energie, zonder direct bij een leverancier aan te hoeven kloppen.
zonnecellen....

Goede ervaring met zonne-energie
Fred is een van de bijna 200 enthousiastelingen die tijdens de tweede week van mei zijn huis openstelt en zijn goede ervaringen met zonne-energie wil delen met buurtgenoten. Fred heeft zelf al langere tijd zonnepanelen en wil zijn ervaringen graag delen. Sinds vorig jaar hebben zijn buurtgenoten ook zonnepanelen op hun dak (zelf of door een vakman) geïnstalleerd.
Vorig jaar hebben 12 bezoekers vragen kunnen stellen en kunnen zien hoe een zonnestroom installatie werkt. Fred kan vertellen waarom hij voor zonnepanelen heeft gekozen, hoe makkelijk de installatie en het gebruik is. Naast de zonne-stroom installatie heeft hij ander energie besparingen gerealiseerd. Zijn motto is : “Energie besparen moet lonend zijn, maar hij wil in comfort zeker niets inleveren”. Vanaf nu betaalt hij nog €54,- aan energiekosten per maand. Na de European solar days worden de (laatste) 4 zonnepanelen geïnstalleerd op zijn dak. Als de installatie is voltooid is hij geen consument meer maar een (kleine) producent van zonne-energie. Iedereen is welkom langs te komen voor een bezoek op 5 t/m 18 mei van 11:00 17:00 en 18:00 tot 20:30 (per mail of telefonische afspraak). Het telefoonnummer is 06-38517384 en zijn e-mail adres is: fred@voorneputtenenergie.nl

U bent hier